Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Môže mať dvojfarebná loptička certifikáciu IFF?

2. 5. 2016

Florbal sa hrá obvykle s jednofarebnými loptičky, čo ale dvojfarebné kombinácie, môže sa s nimi hrať? Môžu mať certifikáciu IFF?

Pozrime sa na pravidlo 406 v oficiálnych pravidlách florbalu:

"Lopta musí byť schválená IFF a príslušne označená. Povrch loptičky musí byť jednofarebný a nesmie mať fluorescenčnú farbu. Ani vnútorná farba loptičky nesmie byť fluorescenčný."

Z tohto pravidla by sme mohli usúdiť, že v takom prípade nesmie byť na dvojfarebnom loptičke certifikácia IFF, pretože sa týmto loptičkou nesmie hrať zápasy. Lenže taký úsudok je zlý. IFF dovoľuje používať túto rytinu aj na dvojfarebných loptičkách. A prečo to tak je? Tu je odpoveď priamo od florbalovej federácie IFF:

"Nie je problém predávať iné farebné loptičky (ako biele alebo marhuľovej) a taky dvojfarebné loptičky s logom IFF. Toto rozhodnutie urobila florbalová federácia IFF pred 5-6 rokmi. Hlavným dôvodom k takému rozhodnutiu boli vysoké náklady za dva odlišné produkčné nástroje. Tieto loptičky sú na tréningoch veľmi populárne, napr. vo Švédsku by ste našli všetky rôzne farebné kombinácie, dokonca aj také, ktoré v tme svietia - áno, aj také loptičky majú ceritifikaci IFF."

"Ale akonáhle príde na oficiálne zápasy, potom platí pravidlo 406, ktoré povoľuje hrať len s bielym či marhuľovým loptičkou."

Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli pridať nové farebné kombinácie loptičke FLOORBEE Torpedo, ktorého jednofarebné a dvojfarebné kombinácie môžete nájsť na odkazu. Dvojfarebným kombináciám dominujú neónové farby!


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .