Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Prehľad čepelí Salming - s akou hrá Kim Nilsson?

23. 2. 2017

Hlavná tvár značky Salming, kapitán švédskej florbalovej reprezentácie, Kim Nilsson, spolu vyvíja produkty Salming - poďme si porovnať všetky čepele.

Najlepšie čepele od Salming majú vo svojom názve "Quest", ako sa k tejto čepeli, na ktoré Salming stavia všetku kolekciu, prišlo?

Predchodcovia Quest

Späť do minulosti, kedy čepele Quest neexistovali. Namiesto nich bola čepeľ 1X, 2X, 3X a následne 7X, tá sa stala predchodcom čepele Quest. Čepeľ 3X mala v tom čase jedinečne natvarovaní rebrovanie, bola veľmi odolná (viď. obrázok nižšie), mala veľa spevnenú spodnú časť. Nasledovník, čepeľ 7X, sa už oveľa viac podobá súčasným čepeliam Quest.

Tým sa zrodila čepeľ Quest s rovnomennou čepelí Quest, ktorá je úspešná až dodnes.

Salming Quest

Univerzálna čepeľ, ktorá je zlatou strednou cestou pre všetky typy hráčov - ako pre techniky, tak strelcov. Vystužená špička čepele pomáha pri florbalovom driblingu a vyplnená spodná časť prvej polovice čepele zabraňuje nechcenému prehýbaniu pri strele. Prihrávky sú veľmi presné a mieria tam, kam potrebujete. Každý hráč tiež určite ocenia jej veľmi nízku hmotnosť.

Salming Quest1

Najpopulárnejší čepeľ od značky Salming všetkých čias. Na prvý pohľad sa zdá, že je rovnaká ako čepeľ Quest. Opak je pravdou - čepeľ Quest1 je asi o 0,5 cm kratšie a má trošku inak tvarovanú špičku. Vlastnosti ale zostávajú rovnaké, je skvelá ako pre techniky, tak pre strelca.

Salming Quest2

Najviac předzahnutá čepeľ od Salmingu. Vďaka ľahko vybrané špičke je čepeľ Quest2 ideálna pre strelcov, predovšetkým pre tých, ktorí radi strieľajú ťahom. Na strely je táto čepeľ veľa presná, na prihrávky už tak moc presná nie je, ale postupom času sa dá na čepeľ zvyknúť a aj prihrávky budú presné.

Nástupca tejto čepele vyjde v decembri 2017 - bude to Quest 4? Alebo Quest 7? Alebo sa dočkáme úplne novej rady čepelí Salming? Napíšte nám na sociálne siete ;-)

Salming Quest3

Vznikla skĺbením technológií z predošlých modelov Quest, Quest1 a Quest2. Počas dvoch rokov, čo je čepeľ na trhu, moc do obľuby neprišla. Prečo? Hlavný dôvod je zrejme ten, že je určená skôr pre technických hráčov, ale na strelu táto čepeľ moc ideálne nie je. Pre tých, ktorí počas zápasu moc nestrieľajú, je táto čepeľ skvelou voľbou, pretože prihrávky budú veľmi presné.

Salming Quest5

Najnovšia čepeľ od Salmingu, ktorá je veľmi podobná čepeli Q1 a dalo by sa ju nazvať ako nástupcu čepele Quest1, má iba o 1cm² väcšiu hraciu plochu a dokonca rovnakú konkávnosť - 7,2. Najväčší rozdiel je v tom, že Q5 je vybraná po celej jej dĺžke, loptička vám teda bude na čepeli držať lepšie. Je skvelá na streľbu príklepom a golfom, odporúčame ju teda skôr technickejšom útočníkom, ktorí majú radi rýchle zakončenie príklepom.

Zaujímavosťou je, že táto čepeľ bola pôvodne vyrobená podľa požiadaviek jedného z najlepších hráčov na svete, Kima Nilssona, ktorý sa ale po jej odskúšaní vrátil ku "staré dobré" čepeli Quest1, s ktorou hral doteraz.

Velké srrovnánie čepelí Quest od Salmingu

Ďalší čepele

Za zmienku stojí tiež čepele Shooter, Xplode a Aero, prvé dve menované prešli zo značky X3M (po prevzatí značky Salmingom). Nejedná sa o zlé čepele, ale na profesionálnu úroveň si nájdu cestu skôr výnimočne, každopádne pre hobby hráčov a začiatočníkov sú tieto čepele ideálne, predovšetkým potom čepeľ Shooter.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .