Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Florbalky pre vyšších hráčov

19. 10. 2018

Motivácií, prečo si kúpiť dlhšiu florbalku, môže byť viac. Jednak je to výška samotného hráča, ale taktiež návyky napr. z hokeja, hokejbalu apod. Alebo taktiež herný štýl. Pripomeňme len, že naozajstní florbalisti hrajú v podrepe, aby tak znížili ťazisko a mohli tak efektívne preniesť hmotnosť tela do strely. Herný štýl hráča, ktorý potrebuje dlhú hokejku je často zo stoja - vzpriamenej polohy.

Správny florbalový postoj - s podrepom                                                            Typický hokejbalový postoj - bez podrepu

Certifikované florbalky pre dlháňov

Hokejky pre dlháňov začínajú od dĺžky shaftu 100cm, do 104cm se jedná o hokejky s certifikaciou IFF (maximálna dĺžka čepele a shaftu je 114cm), s týmito hokejkami ide hrať súťažné zápasy.

eFlorbal zistil odpovede na túto tému od pána Johna Liljelunda (generálneho sekretára IFF):


  • Prečo môže mať certifikovaný shaft (tyč) maximálnu dĺžku 104 cm?

V prvej rade, IFF a RISE (Research Institutes of Sweden = Výskumné ústavy vo Švédsku) zmenili definíciu, ako dlhá by mala byť hokejka. Hovoríme o celkovej dĺžke, ako je to definované v materiálových reguláciách. A tá dĺžka je 114 cm. Dĺžka shaftu sa teda môže mierne líšiť v závislosti na uhlu čepele. Ale hlavným dôvodom pre hranicu maximálnej dĺžky je, že dlhší hokejky nie sú dostatočne bezpečné pre samotných hráčov. IFF zároveň odporúča každému hráčovi inú dĺžku palice podľa ich výšky.

  • Ako prišla IFF práve na číslo 104 cm?

Už od začiatku bola dĺžka florbalovej hokejky otázkou bezpečnosti. Kratšia hokejka je bezpečnejšia a taktiež nechceme byť ako hokejsty, ktorý majú dlhšie hokejky.

Pôvodne bola maximálna povolená dĺžka 102 cm, ale postupom času sa hra stala viac obľúbenou a my sme pochopili, že by sme túto hranicu mali zdvihnúť. To bolo asi 8-10 rokov späť. Po zaradení týchto palíc na trh bol o tieto dlhé hokejky veľký dopyt.

  • Je tu nejaký nátlak, aby sa hranica opäť zvýšila?

Vždy tu sú a budú nejaké indivíduá, ktoré chcú dlhšiu hokejku, ale zatiaľ žiadny väčší nátlak z ich strany necítime. IFF vytvorilo výnimku pre fakt vysokých hráčov, ktorí môžu hrať zápasy s hokejkou dlhou 106 cm (výška 191 - 193 cm) alebo dokonca 108 cm (pre hráčov vyššia ako 194 cm), záleží na výške samotných hráčov. Na svete je viac ako 70 hráčov, ktorí majú túto výnimku.


Kompletný zoznam florbalových hokejok, ktoré sú schválené medzinárodnou florbalovou federáciou nájdete na odkaze: Dlhé IFF Florbalky s dĺžkou od 100cm do 104cm

NEcertifikované florbalky pre dlháňov

V posledných rokoch začali aj florbalové firmy vyrábať dlhšie florbalky ako je 104cm, jedná sa však o necertifikované florbalky, ktoré sa dajú použiť napr. ako hobby florbalky. Ako prvý takúto florbalku začal vyrábať Fat Pipe: Fat Pipe Fatpipe Long John Totally Illegal

Tento rok tento trend začal následovať Unihoc s novou hokejkou: Unihoc Player 26 X-LONG white/black

K tomu pridal Zone hokejku s obľúbenou čepeľou Hyper: Zone HYPER LONGSHAFT ULTRALIGHT 25

Kompletný zoznam nelegálnych florbalových hokejok nájdete na Nelegálne florbalky - bez certifikácie


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .