Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Nová kolekcia Salming 2020/2021

16. 9. 2020, Thomas

Nová sezóna je za dverami! Aby si sa na ňu mohol pripraviť, prinášame Ti najnovšiu kolekciu od Salming. Táto nová kolekcia má prvotriedne priamočiary dizajn. Palice majú menej farieb a všetky prvky k sebe perfektne ladia. Avšak tou najväčšou novinkou nie je dizajn, ale nová čepeľ Raven, ktorá je založená na čepeli Salming Quest1. Mimo túto čepeľ nájdeš u Salming aj novú sériu palíc Xtremelite. Všetko sa oveľa podrobnejšie dozvieš v tomto článku, tak pokračuj v čítaní, nech vieš, prečo bude táto sezóna extrémne!

Salming RAVEN

Začneme hneď s tou najväčšou novinkou - čepeľou RAVEN. Pretože čepeľ Raven je novinkou tejto sezóny a Salming ju chce dostať k čo najväčšiemu počtu hráčov, nájdeš ju vo všetkých modelových radoch. S tým sú spojené aj farby čepele. Salming Tí ponúka celkom 6 farieb, medzi ktorými samozrejme nechýba ani obľúbená ružová!

Aká teda čepeľ Raven je? Raven patrí medzi ľahké a rovnejší čepele s nízkou konkávnosť. Odporúčame ju všetkým hráčom, ktorí si potrpia na prudké a pohotové strely. Jej plochá backhandové strana umožňuje dobrú ovládateľnosť lopty aj na backhandové strane. Raven je kombináciou hneď niekoľkých čepeľou. Základný tvar čepeľ preberá zo svojho predchodcu čepele Quest 1. Salming odstránil z čepele Quest 1 jedno zo 3 rebier v pätke a toto rebro pridal do stredu čepele. Raven má teda 6 vertikálnych rebier, ktoré Ti poskytujú vynikajúcu torznú tuhosť. Môžeš sa teda do strely poriadne oprieť!

Z čepele Raptor si Raven odniesol profilový T tvar horizontálnych (pozdĺžnych) rebier. Tento tvar spevňuje čepeľ a zároveň Ti poskytuje väčšiu dotykovú plochu s loptičkou. To má za následok presnejšiu streľbu - predovšetkým príklepom.

Raven si odniesol aj kúsok z čepele Hawk.. Presnejšie odniesol si Claw tzv. Pazúr na špičke čepele, s ktorým budú všetky kľučky a sťahovačky rýchlejšie a presnejšie. Keďže samotná čepeľ je minimálne konkávne, strely ťahom by boli náročné. Tento problém však rieši už spomínaný "pazúr". Udrží loptičku na čepeli a zľahka ho pritlačí k zemi, čo Ti pomôže k jeho lepšej ovládateľnosti.

Váha čepele Raven je parádny, iba 72g, čo radí túto čepeľ k najľahším čepeliam na trhu.

XTREMELITE SERIES

Salming predstavuje úplne novú technológiu XTREMELITE, na ktoré postavil túto novú sériu. Technológia XTREMELITE v sebe kombinuje 100% karbónovou palicu s prímesou modulového grafitu (materiálu, ktorý sa pre svoju ľahkosť a pevnosť používa pri výrobe lietadiel). XtremeLite je nástupca technológie PowerLite. Je teda prepracovanejšie a ponúkne Tí ešte nižšiu váhu. Kombinácia karbónu a modulového grafitu prenáša lepšie silu celým shaftom. Táto vlastnosť Tí pomôže k lepšej kontrole loptičky a predovšetkým k presnejšej streľbe. Pre udržanie čo najnižšie váhy sú palice s technológiou XTREMELITE vybavené odľahčenou omotávkou Tourlite WetTac a čepeľami Touch Plus.

Táto technológia sa vyznačuje zložením: 100% karbón a ich váha sa pohybuje v rozmedzí: 190 - 200 g.

Palice z tejto série spoznáš vďaka ich dizajnu. Všetky palice sú celé matne čierne s lesklým nápisom XTREMELITE. XTREMELITE séria obsahuje, ako sme si povedali, tie najľahšie palice od Salming, ale ešte dôležitejšie ako váha sú čepele. Táto séria má palice iba s najnovšími čepeľami - Hawk (2 roky stará čepeľ), Raptor (minuloročná novinka) a Raven (tohtoročná novinka).

Keď sa pozrieš na zostávajúce hlavné séria od Salming (PowerLite ™, TourLite ™ alebo Composite), všade nájdeš iba tieto 3 nové čepele + samozrejme najobľúbenejšie čepeľ Quest 1. Čo nám týmto chce Salming povedať? Salming jasne vysiela správu, že Salming chce ukončiť už trochu zastaranú Quest etapu a odštartovať dobu moderných florbaliek na čele s novou čepeľou Raven.

Salming Raven XtremeLite

Salming Raven XtremeLite je hlavný florbalku z novej série XtremeLite. Jedná sa o top palicu od Salming. Palica je veľmi ľahká, vo veľkosti 100 cm má púhych 192 gramov. Vyrába sa v dĺžke 100 a 103 cm a flexiou 27 mm. Florbalky s flexom 27 mm sa ešte stále radí medzi stredne tvrdý shaft. Tento flex by sme odporučili pokročilým hráčom. Salming Raven XtremeLite je ideálne palica pre všetkých hráčov, ktorým vyhovuje technická hra a radi si s loptičkou hrajú. Čo je však na tejto palici vynikajúce, je jej čepeľ. Ako si sa mohol dozvedieť na začiatku článku, nová čepeľ Raven je veľmi univerzálny a vďaka svojej konštrukcii Tí pomôže ako sa streľbou zápästím, príklepom, tak i backhandem. Odporúčame ju všetkým hráčom, ktorí si potrpia na prudké a pohotové strely.

Ako alternatívu k tejto palici si Salming pripravil palicu s technickou čepeľou - Salming Raptor XtremeLite a alebo palicu sa streleckú čepelí- Salming Hawk XtremeLite.

Celá XTREMELITE SERIES je veľmi podarená séria. Palice sú dobre vyvážené a veľmi ľahké. Tieto palice budú veľmi populárna predovšetkým u profesionálnych hráčov, ktorí si budú chcieť za florbalku priplatiť. Palica zo 100% karbónu je vynikajúca voľba pre profesionálnych hráčov, pretože prostredie hobby športu je trochu agresívnejší a tým pádom i náročnejšie predovšetkým na pevnosť palíc . Ak si hobby hráč, ideálna voľba je napríklad séria TOURLITE™ a alebo COMPOSITE, v týchto sériách nájdeš palice s dobrou váhou a zároveň vynikajúcou pevnosťou - nemusíš sa teda o svoju florbalku báť ani pri agresívnej hre. Aké sú novinky v týchto sériách sa dozvieš teraz!

TOURLITE™

Aj tento rok nájdeš u Salmingu palice s technológiou TourLite ™. Táto séria palíc stavia svoje pevné základy na lety osvedčenom modeli okrúhleho kónického shaftu. K vytvoreniu ľahkého TourLite ™ shaftu sa používajú iba najkvalitnejšie ľahká karbónové vlákna s jedinečnou konštrukciou v kombinácii s inými vláknami. Zloženie TourLite ™ shaftu sa pohybuje medzi pomermi 60/40 a 70/30 v prospech karbónu. Florbalky z tejto série sú najobľúbenejšie palice po celom svete.

Salming Q1 Tourlite SR

Nová TourLite ™ séria je postavená práve na Salming Q1 Tourlite SR. K vynikajúcim vlastnostiam TourLite ™ shaftu sa pridali vynikajúce vlastnosti najobľúbenejšie čepele Quest 1. Najväčší podiel na obľúbenosti tejto čepele nesie jej univerzálnosť. Dobre s ňou môžete strieľať aj nahrávať všetkými spôsobmi. Túto univerzálnosť získala čepeľ aj na základe svojho prehnutie (ani moc, ani málo, jednoducho tak akurát). Keď k tomuto faktu pridáme zľahka predzahnutá špičku čepele, vznikne nám obľúbená a úspešná čepeľ, s ktorou hrá napríklad Kim Nilsson - jeden z najlepších a najslávnejších florbalových hráčov. Ak Ťa táto čepeľ zaujala, pozri sa na všetky florbalové palice s čepeľou Quest1.

Salming Q1 Tourlite SR sa vyrába vo veľkostiach 96 cm, 100 cm a 103 cm. V 96 cm váži palicu 239g. Táto florbalka má tvrdosť 27 mm. Hole s touto tvrdosťou sa odporúčajú pokročilým hráčom.

Skvelú správu máme aj pre juniorských hráčov. Salming Q1 Tourlite SR nájdeš aj v juniorskej verzii. Ide o veľkosti 82 cm, 87 cm a 92 cm. Tieto veľkosti sú samozrejme s väčším flexom, takže sa nemusíš báť, že by na Teba boli príliš tuhé. Vo veľkosti 82 cm je flex 35 mm, v 87 cm je 33 mm a v 92 cm je flex palice 31 mm. Ako vidíš, táto palica je naozaj pre každého!

COMPOSITE SERIES

Špeciálna zmes sklených vlákien materiálu composite zaisťuje vysokú odolnosť shaftov a ich dlho životnosť. Palice sú vyrobené zo špeciálneho druhu skleného vlákna. Vysoký dôraz je kladený na postupné skladanie a smerovanie jednotlivých vrstiev tak, aby bola tieto palice odolné voči "sekancům" a nárazom. Ak si hobby hráč mala by tvoja voľba práve COMPOSITE SERIES.

Salming Q5 Composite 27

Vlajkovou loďou COMPOSITE SERIES je práve Salming Q5 Composite 27! Vyrába sa v dĺžke 96 a 100 cm. Jej váha vo veľkosti 96 cm je 280 gramov. Váha u té palice je stále dobrá, aj keď sa už od 200 g celkom vzďaľuje. Vyššia váhu kompenzuje fakt, že sa s ňou hrá výborne a predovšetkým toho strašne veľa vydrží. Jedná sa o jednu z najodolnejších palíc na trhu. Pre tento rok Salming túto palicu osadil čepeľou Quest 5. Čepeľ Q5 je skvelá na streľbu príklepom a golfom. My ju odporúčame skôr technickejšom útočníkom, ktorí majú radi rýchle zakončenie príklepom.

Ako alternatívu k tejto palici Tí Salming ponúka Salming Q2 Composite 29+32. Dizajnovo sú tieto 2 palice rovnaké. Rozdiel je iba v tvrdosti a v čepeli. Namiesto celkom obľúbené čepele Quest 5, tu použil Salming čepele Quest 2. Vďaka ľahko vybrané špičke je čepeľ Quest 2 ideálny pre strelca, predovšetkým pre tých, ktorí radi strieľa ťahom. Konkávnosť čepele je v najhlbšom bode 9,2 mm, čo radí túto čepeľ medzi nejkonkávnější čepele na trhu. Túto palicu v tvrdosti 32 nájdeš v dĺžkach 82 cm a 87 cm. Ak Ti viac vyhovuje tvrdosť 29 mm, Salming ju ponúka v dĺžkach 96 cm a 100 cm.

Ďalšie vynikajúce možnosť zo série COMPOSITE je Salming Hawk/Quest Composite 27 SMU. Florbalka je pre všetkých hráčov, ktorí hrajú florbal pravidelne a chcú dobrú a odolnú florbalku. Táto palica má tú výhodu, že si môžeš vybrať z 2 variantov - čepeľ Quest a alebo strelecká čepeľ Hawk.

Brankárske nohavice LEGEND GOALIE

V neposlednom rade stojí za zmienku brankárske vybavenie LEGEND. Táto nová séria brankářského vybavenie je veľmi podobná predchádzajúcej rade Atilla. Brankárske vybavenie Legend je veľmi komfortné a odolné profesionálne brankárske vybavenie, ktoré Ti pomôže aj pri najťažších zápasoch a tréningoch. Rad Legend je pevne prešívaná, čo zvyšuje jej výdrž a životnosť. Opticky brankára zväčšujú. Pritom je veľmi pohodlná a zároveň komfortné pri chytaní. Nájdeš tu niekoľko veľmi užitočných vychytávok, ktoré zvyšujú dobrý pocit pri chytaní a zároveň umožňujú plne sa sústrediť na Tvoj výkon. Ako nohavice, tak dres krásne dýchajú, sú pohodlné a umožňujú tak profesionálny výkon.

Salming Topánky

Salming ako jedna z mála značiek vyrába aj florbalovú obuv. Pri výrobe topánok Salming dbá na implementáciu čo najviac stabilizačných prvkov, aby Ti ich topánky pomohli eliminovať riziko zranenia pri extrémnych zmenách pohybu a rýchlosti, ktoré sú vo florbale bežné. Tohtoročná kolekcia sálové obuvi stavia na rokmi preverených modeloch Kobra, Hawk a Eagle.

Salming Hawk Court Men White/Black

Salming Hawk Court Men White/Black sa stali najobľúbenejšie a tým pádom aj najpredávanejšie topánky minuloročnej sezóny. Tieto topánky si svojím úspechom prebojovali miesto aj do novej kolekcie a v pomere kvalita/cena sa jedná o jedny z najlepších topánok od Salming.

V tohtoročnej kolekcii, okrem tohto bestselleru, nájdeš napríklad dizajnovo veľmi podarené topánky Salming Viper 5 Shoe Men Fluo Green/Navy a alebo topánky Salming Eagle Shoe Men White. Ak chceš však vynikajúce top topánky, mali by ťa zaujímať topánky Salming Hawk 2 Shoe Men White/Black. Nájdeš je tak v pánskej, tak aj v dámskej variante.

Salming Hawk 2 Shoe Men White/Black

Salming Hawk sú sálovky ponúkajúce nízky drop, nevídanú stabilitu a neomylnú priľnavosť. V týchto topánkach ovládneš celé ihrisko. Jedná sa o veľmi ľahkú topánku vo veľkosti US 10 má topánka váhu 290g. Pätné košíček výborne fixuje a stabilizuje chodidlo v topánke a tým pádom predchádza vyvrtnutí členka pri zmenách smeru. Podrážka je vyrobená z vysoko priľnavé zmesi a v topánke sú použité špeciálne vložky z materiálu SoftFOAM, takže Tvoje noha sa bude cítiť ako v perinke.

Dnes sme si ukázali novú kolekciu od Salming. Ak ťa niečo zaujalo, ale nie si si istý, neváhaj nás kontaktovať na emailovej adrese: info@eflorbal.sk , kde Ti veľmi radi poradíme a spolu so pripravíme na novú sezónu ! ;-)


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .