Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Naspäť do školy - florbalové vybavenie

3. 10. 2022, Thomas

Záujmové krúžky deťom prospievajú. O florbale, ktorý je čím ďalej tým viac obľúbený to platí dvojnásobne. Avšak príchod do nového športu môže byť finančne náročný, obzvlášť to platí u detí, ktoré svoj obľúbený šport ešte len hľadajú a navetevujú viac krúžkov a športov.

Presne z tohto dôvodu som si pre Vás pripravili tento zoznam, kde Vám ukážeme najlepšie florbalové vybavenie v pomere cena/výkon, ktoré urobia radosť každému.

Ako vybrať florbalku pre deti?

Než sa pustíme do konkrétnych produktov, musíme si pripomenúť ako správne vybrať florbalku. S odpoveďou Vám môže pomôcť náš návod: Ako správne vybrať florbalku. Ak ste nevybrali florbalku podľa nášho návodu, stačí nás kontaktovať na našej emailovej adrese: info@eflorbal.sk . Radi Vám pomôžeme.

Ideálna florbalka pre deti

Ideálna florbalová palica pre deti by mala presne kopírovať ich potreby. Florbalka mu byť pevná, rýchla a veľmi odolná. Samozrejme je najlepšie sa obrátiť na značky, ktoré vyrábajú palice priamo pre deti, ako sú SALMING, alebo FLOORBEE. Obe značky vyrábajú hneď niekoľko florbalových palíc pre deti. Poďme si tieto florbalky rozdeliť podľa veku a podľa schopností detí.

Florbalky pre najmenších

FLOORBEE ALBATROSS 36

Je teda dôležité mať pevnú a zároveň ľahkú palicu. Pevnú preto, aby vydržala tieto náročné začiatky a ľahkú, aby sa s ňou deťom dobre hralo a mohli sa plne sústrediť na pilovanie svojej hry. Presne také sú palice Albatross 36 od značky Florbee. Palica je vyrobená špeciálne pre najmenších florbalistov. Albatros 36 je všestranná palica určená pre základný, pokračovací aj akčný herný výcvik detí. Palica je vyrobená zo špeciálneho druhu skleného vlákna. Vysoký dôraz je pritom kladený na postupné skladanie a smerovanie jednotlivých vrstiev tak, aby bola odolná voči spomínaným „sekanciám“ a nárazom.

Ak sa Ti florbalka tejto kvality páči, ale potrebuješ ešte o niečo menšiu palicu. Máš 2 možnosti. Môžeš nám napísať a my Ti túto palicu skrátime na požadovanú dĺžku alebo sa môžeš pozrieť na FLOORBEE ALBATROSS MINI JET máme ju v dĺžke 60cm (=70cm). Je ešte o 5 cm kratšia ako Floorbee Albatross 36. Táto palica sa hodí pre deti od 115cm do 130cm.

Prípadne pre úplne najmenších florbalistov existuje FLOORBEE MINI STARTER - florbalka vhodná pre deti od 100cm.

Florbalky pre začínajúcich hráčov

Na začiatku svojej florbalovej cesty sa mladí a začínajúci florbalisti učia úplné začiatky. Hlavné je pre týchto hráčov trénovať techniku práce s palicou, jej držanie, kľučky, nahrávky av neposlednom rade aj streľbu. Zároveň je palica u tejto vekovej skupiny vystavovaná veľkému počtu nárazov a "sekáncov", ktoré sú bežné, keď sa deti učia hrať a pilujú svoju techniku.

FLOORBEE JUNKERS 35

Palica je vyrobená zo špeciálneho druhu skleného vlákna, čo z nej robí pevnú palicu odolnú voči "sekanciám" a nárazom, ktoré sú bežné u začiatočníkov a mierne pokročilých hráčov. Junkers 35 je ideálna palica pre školské použitie, vyrobená presne pre tých, ktorí sa začínajú učiť základné princípy techniky práce s palicou a chcú ju postupne vypilovať k dokonalosti. Junkers 35 Tí odpustia niektoré technické chybičky a svojou konštrukciou Tí pomôže k dokonalej ovládateľnosti loptičky a zároveň k ostrej a presnej streľbe.

Floorbee Junkers 35 je florbalová palica s rovnou čepeľou, ak by si chcel nájsť alternatívu so zahnutou čepeľou, OXDOG FUSION LIGHT 32 UV ROUND NB je jasná voľba!

Florbalky pre skúsených hráčov

Žiaci 2. stupňa základnej školy už nejaké skúsenosti s florbalom majú a zároveň dosahujú aj väčšiu výšku, a tak je na mieste prejsť na iné (predovšetkým dlhšie) palice. Aj napriek týmto skúsenostiam však stále nie sú na úrovni profesionálnych hráčov, a tak sa aj tu očakáva ľahko agresívna hra, v ktorej nechýbajú kontakty ako medzi hráčmi, tak aj medzi ich florbalkami. Z tohto dôvodu aj pre túto vekovú kategóriu odporúčame kompozitné florbalové palice. V predchádzajúcom odseku sme si predstavili ideálnu florbalovú palicu pre 1. stupeň základnej školy Albatross 36, teraz sa pozrieme na ideálnu palice pre 2. stupeň.

FLOORBEE DOUGLAS 32

Douglas 32 stavia na pevných základoch palice Albatross 36. Palica poslúži dobre začiatočníkom, ale v rukách mierne pokročilého hráča sa stáva Douglas 32 takmer profesionálnou palicou. Palica je vyrobená zo špeciálneho druhu skleného vlákna, takže je vysoko odolná, a navyše vďaka svojej konštrukcii dokáže posunúť techniku hráčov o krok ďalej. Táto palica bola počas svojho vývoja testovaná a vyrobená priamo pre školské telocvične.

Ak nie si fanúšik čiernej farby, zoženieš Douglas 32 aj v bielo-červenej farbe. Ak sa ti však páčil viac design minuloročnej kolekcie napríklad Floorbee Douglas 32 blue/yellow tak nezúfaj, stále je skladom.

SALMING HAWK ULTRALITE F32

Toto je pravdepodobne najznámejšia juniorská florbalka od Salming. Osvedčený výkon a vynikajúcu spoľahlivosť urobili z tejto palice tú najobľúbenejšiu florbalku v juniorskej kategórii. SALMING HAWK ULTRALITE F32 má vynikajúci nielen dizajn, ale aj vlastnosti. Palica je vyrobená zo špeciálnej zmesi karbónu a sklených vlákien, ktorá prepožičiava palice vynikajúce herné vlastnosti a zároveň jej dodáva dokonalú pružnosť a extrémnu odolnosť.

Tohtoročnú kolekciu Salming obohatil limitovanou verziou tejto palice: SALMING FLOW ULTRALITE F32 BLACK/TURQUOISE

Dnes sme si ukázali ideálne florbalové palice pre začínajúcich florbalistov. V prípade, že budeš chcieť poradiť, neváhaj nás kontaktovať na emailovej adrese: info@eflorbal.sk , kde Ti veľmi radi poradíme ;-)


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .