Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Novinky 2021/2022

15. 10. 2021

Každý hráč potrebuje doplniť svoje športové vybavenie a preto sme si pre Teba nachystali najnovšie produkty za tie najlepšie možné ceny! V dnešnom článku nájdeš nielen novinky pre sezónu 2021/2022, ale tiež Tí poradíme, ktoré produkty sú momentálne najvýhodnejšie k nákupu. Teraz máš jedinečnú možnosť zaobstarať si to najnovšie florbalové vybavenie za super ceny! Aby si sa v novej sezóne lepšie orientoval, spísali sme Ti novinky podľa značiek a rozdelili ich do kategórií. Teraz si stačí už len vybrať!

Salming Flow

Začneme hneď s tou najväčšou novinkou - čepeľou FLOW. Florbalová čepeľ Salming Flow je presne to, čo potrebuje každý strelec! Jedná sa o veľmi ľahkú čepeľ s dôrazom predovšetkým na jej presnosť! Čepeľ Flow je tiež vynikajúci v ovládaní loptičky. Koniec koncov, práve preto bola vytvorená. Salming Flow má konkávnosť 9.4 mm. Dutina sa tiahne rovnomerne od pätky až k vrcholu. Celá čepeľ je tiež predzahnutá. Obvodový rám je prevzatý z čepele Salming Quest. Rebrovanie je zase inšpirované čepeľou Salming Raptor. Všetky pozdĺžne rebrá čepele Flow sú profilovaná do tvaru T, čo zaisťuje perfektnú torznú tuhosť (tuhosť vo skrúteniu). Vďaka tomu čepeľ dokáže dobre prenášať energiu do loptičky a zároveň Ti poskytne vysoko presnú streľbu. Strely sú teda rýchle a presné! Dutina u čepele Flow začína hneď pri pätky a tiahne sa až k špičke, čo Ti zlepší ovládateľnosť lopty - loptička drží na čepeli ako prilepený. Práve kvôli týmto vlastnostiam by sme čepeľ odporučili všetkým hráčom, predovšetkým strelcom!

Only shaft

Ďalšou obrovskou novinkou je predaj len shaftu. Salming túto sezónu vstúpil na trh s možnosťou kopiť si iba shaft s omotávkou. Čepeľ si môžeš dokúpiť zvlášť podľa toho, ktorú čepeľ preferuješ. Shafty môžeš zohnať v tomto prevedení:

Powerfly, PowerMid, Re Flex

V novej kolekcii Salming sa ďalej môžeš stretnúť týmito novými názvami. Čo znamenajú? Podľa oficiálnej odpovede od Salming sa jedná iba o nové pomenovanie existujúcich radov florbalových palíc. Okrem týchto nových názvov stále existujú aj pôvodné názvy radov. Salming nejspíš nechce pôsobiť zmätok vo svojich radoch a tak ich bude meniť postupne. Čo ktorá rad znamená môžeš naje tu:

Samozrejme ako už bývý zvykom s novou kolekciou prichádza aj nový dizajn. Tohtoročná sezóna je v znamení pastelových farieb. Čo je u Salmingu tradičné zmena. Odľahčený čistý desing strieda farebný a výrazný desig a zase naopak. Salming proste chce aby sme si všimli, že prichádza nová kolekcia.

Salming Topánky

Salming ako jedna z mála značiek vyrába aj florbalovú obuv. Pri výrobe topánok Salming dbá na implementáciu čo najviac stabilizačných prvkov, aby Ti ich topánky pomohli eliminovať riziko zranenia pri extrémnych zmenách pohybu a rýchlosti, ktoré sú vo florbale bežné. Tohtoročná kolekcia sálové obuvi stavia na rokmi preverených modeloch Kobra, Hawk a Viper. Aj keď v tohtoročnej kolekcii nájdeš veľa nových sáloviek ako napríklad: Salming Viper SL Shoe Men Black, Salming Eagle Shoe Men White/RaceBlue a alebo napríklad Salming Kobra 3 Shoe Men White/RaceBlue, väčšinou sa jedná iba o nový dizajn už známe topánky.

Čo ale však stojí za zmienku sú topánky Salming Hawk Court Men White/Black. Tieto topánky sa stali najobľúbenejšie a tým pádom aj najpredávanejšie kusom niekoľkých predchádzajúcich rokov. Svojim úspechom si prebojovali miesto aj do novej kolekcie a v pomere kvalita/cena sa jedná o jedny z najlepších topánok od Salming.

FLOORBEE SPITFIRE PRO 29 SILVER

FLOORBEE SPITFIRE PRO 29 SILVER je tohtoročnou novinkou z PRO series. Jedná sa o top palicu od FLOORBEE, ktorá je vyrobená z 95% carbonu a 5% skleného vlákna. Palica je veľmi ľahká, vo veľkosti 96 cm má púhych 203 gramov. Vyrába sa v dĺžke 96 a 100 cm s flexiou 29 mm. FLOORBEE SPITFIRE PRO 29 SILVER odporúčame všetkým hráčom, ktorí si potrpia na prudké a pohotové strely. Ak chceš iný dizajn tejto palice pozri sa na FLOORBEE Spitfire PRO 29.

FLOORBEE Albatross 36 Yellow

Tohtoročnou novinkou JUNIOR & CHILDREN'S series je práve FLOORBEE Albatross 36 Yellow Vyrába sa v dĺžke 65, 75 a 82 cm. Jej váha vo veľkosti 96 cm je 183 gramov. Palica je vyrobená predovšetkým pre začiatočníkov, ale dobre slúži aj pokročilým hráčom. Albatross 36 je vyrobený zo špeciálneho druhu skleného vlákna. Vysoký dôraz je kladený na postupné skladanie a smerovanie jednotlivých vrstiev tak, aby bola palica odolná voči "sekancům" a nárazom. Tie sú bežné u začiatočníkov a mierne pokročilých hráčov, ktorí sa ešte len učia hrať a pilujú svoju techniku.

Vaky, Batohy a tašky

Nové vaky sú vo veľmi atraktívnom čierno/neónovo zelenom designu, kde je logo FLOORBEE zobrazené v bielej/čiernej farbe. Jedná sa o veľmi kvalitné produkty, ktoré sú pohodlné na nosenie. Tašky sú tiež chytro navrhnuté pre efektívne užívanie a zároveň majú atraktívny dizajn. Čo nás najviac zaujalo je Stickbag FLOORBEE SHOTGUN 2.0, ktorý teraz nájdeš aj vo veľkosti Senior+. (Vojde sa do neho aj florbalka o 104cm (= 114cm). Keď je zmienka o atraktívnom dizajne, nezabudni sa pozrieť na FLOORBEE Landing Sock Gear.

Brankárske vybavenie

V neposlednom rade stojí za zmienku brankárske vybavenie FLOORBEE. Tohtoročné brankárske novinky vychádza dizajnovo z predošlej kolekcie. Celá brankárska kolekcia FLOORBEE je veľmi komfortné a odolné brankárske vybavenie, ktoré Ti pomôže aj pri najťažších zápasoch a tréningoch. Za zmienku stoja predovšetkým nové chrániče:

Runway 2.0

Avšak najväčšou novinkou pre tohtoročnú sezónu je nový špecializovaný povrch pre florbal Runway 2.0. Jedná sa o ekologický povrch - žiadne ťažké kovy, 100% recyklovateľný, žiadny vosk, žiadna leštidla. Základom systému FLOORBEE je doska 200 x 200 mm. Jednotlivé dosky sa spájajú pomocou zámkov v spodnej časti povrchu. Floorbee ponúka svoj povrch RUNWAY 2.0 v 11- tich farbách, takže si môžeš vyrobiť ihrisko presne podľa tvojich predstáv!

Floorbee ako jeden z mála výrobcov má vo svojom sortimente aj ďalšie vybavenie ihriska, ako sú florbalové mantinely, bránky, siete a ďalšie. Pokiaľ chcete zaobstarať kompletné ihrisko je Floorbee ideálnym variantom. Všetko spracujú, vytvorí Vám perfektné cenovú ponuku, a budeš mať kompletný ihrisko bez akýkoľvek starostí.

Nové ihrisko potom môžeš doplniť napríklad aj o nového autobrankaře Shotcooler 2.0.

Zone Floorball Harder

Novinky sú aj u značky ZoneFloorball. Asi najväčšou novinkou je florbalová čepeľ Harder. HARDER je kombináciou hneď niekoľkých čepeľou. Základný tvar, zahnutie a zosilnenie (horné i spodné) hrany preberá zo svojho predchodcu čepele Hyper. Zone odstránil z čepele Hyper 1 vertikálna rebro a naopak pridal 1 rebro horizontálne. Toto horizontálne rebro je umiestnené v pätke čepele. Výsledok tejto úpravy je vynikajúci tuhá čepeľ - predovšetkým v pätke. K pevnejší pätke prispieva i jej konštrukcia, ktorú si čepeľ HARDER hneď vzal z Maker. Môžeš sa teda do strely poriadne oprieť!

Čepeľ má veľké predzahnutá a konkávnosť 9mm. Táto veľká konkávnosť a predzahnutá pozitívne ovplyvňuje prácu s loptičkou. Čepeľ je skonštruovaná tak, že loptička z nej letí úplne presne a hlavne veľmi rýchlo. Pätka a backhandové strana je spevnená a tým drzí čepeľ tvar a zároveň presnú dráhu loptičky pri strele. HARDER má profilový T tvar horizontálnych (pozdĺžnych) rebier. Tento tvar spevňuje čepeľ a zároveň Ti poskytuje väčšiu dotykovú plochu s loptičkou. Čo má za následok presnejšiu streľbu - predovšetkým príklepom.

AIRLIGHT™

Séria AIRLIGHT ™ je jedna z najpredávanejších sérií od ZoneFloorball, a tak nesmie chýbať ani v novej kolekcii. Palica AIRLIGHT je 100% karbónová tyč. AIRLIGHT tyč je ľahší ako palice Superlight. Zonefloorball najviac zapracoval na vyváženie palice, takže palice Airlight sú bezkonkurenčné vo svojej vyváženosti. Výrobca uvádza hmotnostnej kategórii u tyčí Airlight v rozmedzí 190 až 200g. Kolekcia 21/22 prináša 4 AIRLIGHT ™ palice všetky v matnej úprave.

BALANCESHAFT

Ďalšie predovšetkým dizajnovú novinkou sú palice BALANCESHAFT. V tejto skupine palíc nájdeš 3 palice SUPERLIGHT:

U týchto palíc sa jedná predovšetkým o dizajnovú novinku. Palice majú v shafte vylisovaný názov ZoneFloorball. Pokiaľ si potrpíš na dizajn sú tieto palice priamo pre Teba.

OXDOG FSL (FASTSHOOTLIGHT)

Florbalová čepeľ Oxdog FSL (FASTSHOOTLIGHT) je presne to, čomu sa hovorí, ľahká čepeľ. Jej váha je iba 68 gramov. Ale dôraz je samozrejme kladený nielen na váhu, čepeľ FSL (FASTSHOOTLIGHT) je tiež vynikajúci v ovládaní loptičky. Koniec koncov, práve preto bola vytvorená. Oxdog FSL (FASTSHOOTLIGHT) má konkávnosť 9.5 mm. Špička sa potom veľmi výrazne stáča dovnútra a dole.

Rebrovanie, rovnako ako spodná hrana a špička je prevzaté z čepele Oxdog OptiLight. Najmä rebrovanie v pätke a v spodnej časti čepele. Vďaka tomu, že dutina na FSL je o niečo väčší, než u čepele OptiLight, manipuláciu s loptou je ďaleko snažíš a presnejšie. Už spomínané rebrovanie dodáva čepeli vysokú tuhosť, vďaka ktorej čepeľ dokáže dobre prenášať energiu do loptičky a zároveň Ti poskytne vysoko presnú streľbu. Strely sú teda rýchle a presné! Čepeľ by sme odporučili hráčom, ktorí si radi hrajú s loptičkou a predovšetkým strelcom ťahom.

Táto čepeľ má niekoľko variantov.

ULTIMATELIGHT HES

ULTIMATELIGHT HES je označenie jednej z najvyšších tried palíc od Oxdog a zároveň ďalšie tohtoročné novinky. Shafty ULTIMATELIGHT HES sú vyrobené z prémiového a zároveň najľahšieho karbónu - HighPressure carbon. Pre dosiahnutie čo najnižšej hmotnosti je u týchto palíc použitý odľahčený špunt, omotávka a ľahká čepeľ. Palice ULTIMATELIGHT sú jedny z najľahších florbalových palíc na svete. Florbalky ULTIMATELIGHT nemajú vo florbalovom svete konkurenciu a sú určené priamo pre hráčov, ktorí chcú skrátka to najlepšie! V tejto novej série nájdeš Oxdog ULTIMATELIGHT HES 27 AP ROUND MBC2 a alebo Oxdog ULTIMATELIGHT HES 27 AP SWEOVAL MBC2 (ak máš rád ovál).

Hyperlight HES

Ďalšia novinka u Oxdog je dizajnová zmena je ich doterajšie najlepšie série Hyperlight HES. Minuloročnú sezónu Oxdog uviedol na trh limitovanú edíciu Oxdog Hyperlight HES 27 ROUND TURQUOISE LIMITED EDITION. Táto farebná kombinácia mala obrovský úspech, a tak sa nie je čomu diviť, že tohtoročná kolekcia palíc Hyperlight HES je v rovnakom dizajne. Čo sa teda stalo s dizajnom minulej kolekcie? Presunula sa do série ULTRALIGHT HES a nielen tam. Rovnaký dizajn majú aj palice FUSION & FUSION LIGHT.

Brankárske vybavenie Oxdog

V neposlednom rade stojí za zmienku brankárske vybavenie Oxdog. Tohtoročné nová séria brankářského vybavenie vychádza dizajnovo z tej minuloročnej. Brankárske vybavenie Xguard je veľmi komfortné a odolné profesionálne brankárske vybavenie, ktoré Ti pomôže aj pri najťažších zápasoch a tréningoch. Tohtoročný rad Xguard je pevne prešívaná, čo zvyšuje jej výdrž a životnosť. Opticky brankára zväčšujú. Pritom je veľmi pohodlná a zároveň komfortné pri chytaní. Nájdeš tu niekoľko veľmi užitočných vychytávok, ktoré zvyšujú dobrý pocit pri chytaní a zároveň umožňujú plne sa sústrediť na Tvoj výkon. Nohavice krásne dýchajú, sú pohodlné a umožňujú tak profesionálny výkon.

K vlaňajším bestsellerom Oxdog XGUARD PROTECTION SHORTS BLACK a Oxdog Gate Kneeguard Long sa tento rok pridáva novinka:

Oxdog XGUARD LIGHTFLEX

XGUARD LIGHTFLEX je špeciálny model topánok Oxdog určených pre florbalové brankára. Tieto topánky Tí ponúknuť nižšiu váhu a množstva ďalších vylepšených funkcií. Zvršok topánok je vyrobený z ľahkých materiálov. Topánky ponúka vynikajúcu ventiláciu a pohodlie. Dobrou vlastnosťou je, že šnúrky sú skryté za krytom. To chráni Tvoje šnúrky a zároveň zlepšuje kĺzavosť Tvojich topánok. Kryt na šnúrky je pripevnený suchým zipsom na vonkajšej strane chodidla.

Podrážka týchto brankárskych topánok je samozrejme rozdelená na dve časti - predné podrážku a podrážku pod pätou. Vďaka tomu sú Tvoje nohy flexibilné a Ty sa môžeš pohybovať prirodzeným spôsobom. Vďaka delenej podrážke je topánka o niečo ľahší. Podrážka má naozaj dobrú priľnavosť a je mierne vyvýšená okolo prednej časti chodidla, aby bola zaistená dobrá odolnosť topánky. Odrážať sa teda môžeš aj zo špičky topánky. U špičky je podrážka zaistená niekoľkými stehmi so silnou niťou.

Fat Pipe SPEED

Ako hlavný a pravdepodobne jedinou novinkou u Fat Pipe je ich nová čepeľ SPEED. Táto čepeľ patrí medzi ľahké a výrazne předzahnuté čepele s vysokou konkávnosť. Odporúčame ju všetkým hráčom, ktorí si potrpia na prudkých a pohotových strelách. Jej relatívne plochá backhendová strana umožňuje dobrú ovládateľnosť lopty aj na backandové strane. Fat Pipe SPEED je strelecká čepeľ, určená predovšetkým pre streľbu ťahom a streľbu príklepom.

SPEED je kombináciou hneď niekoľkých čepeľou. Základný tvar, zahnutie a zosilnenie (horné i spodné) hrany preberá zo svojho predchodcu čepele PWR. Fat Pipe odstránil z čepele PWR 1 horizontálna rebro a naopak pridal 1 rebro vertikálne. Toto vertikálne rebro je umiestnené v pätke čepele. Výsledok tejto úpravy je vynikajúci tuhá čepeľ - predovšetkým v pätke. K pevnejší pätke prispieva i jej konštrukcia, pre ktorú sa čepeľ SPEED nechala inšpirovať pätkou ORC. Môžeš sa teda do strely poriadne oprieť!

FAT PIPE WTB - WETTER THE BETTER GRIP

WTB je lepivá omotávka, ktorá je vyrobená z protišmykového materiálu. Dobre drží a nepreklzáva. Jej nevýhoda je v tom, že nemá perforáciu a neodvádza tak dobre pot, ako perforované omotávky. Omotávka je pocitovo niekde medzi Sticky gripom a Raw Concept gripom. WTB má zároveň lepšie držať, ak sa hráč vice potí. Omotávka je kombinácia troch materiálov:

  • čierny - materiál poskytujúci mäkkosť a pohodlné držanie palice
  • biely - materiál pre vysokú absorpciu vlhkosti
  • šedý - materiál s vysokou priľnavosťou

Novinkou pre tohtoročnú sezónu sú nové farebné kombinácie, avšak Fat Pipe tieto kombinácie zverejnil už na začiatku tohto roka, takže to nie je uplně horúca novinka, ale zmienku si zaslúži. Novo teda môžeš nájsť farebné kombinácie:

  • biela / čierna / modrá
  • biela / čierna / oranžová
  • biela / čierna / zelená

LOW KICK

LOW KICK technológie v sebe ukrýva vystuženie florbalové palice. Florbalky s označením LOW KICK sú v najnamáhavejších mieste vystužené stabilizačnými sklenenými vláknami. Výsledkom je pevnejšia a rýchlejší palicu.

Hole LOW KICK sú pevnejšie a odolnejšie voči zlomeniu. Toto vystuženie posúva Kick Point o 15% nižšie. Palica je ťažšie u čepele, čo dodáva strele väčšiu rýchlosť a razanciu! Posunutý kickpoint dáva florbalkám tiež optimálny balans pre presnejšiu streľbu a ľahšiu kontrolu lopty. Shaft palice je lesklý s hrúbkou 25,5 mm.

Rovnako ako omotávku WTB, tak i túto novinku Fat Pipe zverejnil už v priebehu minuloročnej sezóny, takže ani to nie je uplně horúca novinka. Momentálne túto technológiu nájdeš na shaftoch Raw Concept a na jednom shaftu CORE: FAT PIPE CORE 27 LOW KICK SPEED . V kombinácii s novou čepeľou nájdeš túto technológie napríklad na: FAT PIPE RAW Concept 29 LOW KICK SPEED. Alternatívou k tejto palici je FAT PIPE RAW Concept 29 LOW KICK JAB.

ECO

Jednou z hlavných noviniek je ekologické zameranie značky UNIHOC. Minulú sezónu Unihoc vyrobil Stickbag Unihoc Stick cover ECO (Viac informácií nájdeš v článku Nová kolekcia Unihoc 2020/2021). Vak aj ekologické myslenie malo úspech, a tak Unihoc pokračuje ďalej. Ekológii je venovaná celkov kolekcia vakov a tašiek RE/PLAY, mimo to má Unihoc hlavne ECO čepele:

Weightless EDITION LTD

Minulú sezónu predstavil Unihoc palice CARBSKIN® CURVE - nejlehší curve palice na trhu. Tento rok prišla Unihoc s ešte ľahšia palicou UNIHOC PLAYER TITAN CARBSKIN 28 LTD BLACK. Táto palica vašej neuveriteľných 173g v dĺžke 96cm. Okrem spomínaných palíc sa môžeš tešiť na už štandardne vysokú kvalitu Unihoc palicou v sériách:

UNIHOC BASIC

Čo už ale nie je klasika je rozdelenie značky na produkty 2 typy. Unihoc rozdelil svoje produkty na klasické a základnej (Basic) produkty. V kategórii Unihoc Basic nájdeš naozaj základné produkty. Sú tam palice predovšetkým pre základné školy, loptička CRATER, skladacie bránka EasyUp PLASTIC 60x90 cm. Toto všetko sú drobnosti, čo ale stojí za zmienku sú:

Obe palice sú vyrobené z materiálu Composite. Composite je zmes karbónu a sklolaminátu (skleného vlákna). Carbon aj sklené vlákno majú kladné aj záporné vlastnosti. Pre získanie tých najlepších (ľahkosti karbónu a pevnosti kompozitu) sa tieto 2 materiály kombinujú. U týchto palíc nájdeš kombináciu: 23% karbón/77% sklené vlákna.

Dnes sme si ukázali novinky pre sezónu 2021/2022. Ak ťa niečo zaujalo, ale nie si si istý, neváhaj nás kontaktovať na emailovej adrese: info@eflorbal.sk , kde Ti veľmi radi poradíme a spolu so pripravíme na novú sezónu! ;-)


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .