Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Prečo nie je možné kombinovať tyč a čepeľ rôzne značky?

3. 4. 2018

Pri hraní florbalu sa stretávame s rôznymi prístupmi k florbalovému vybaveniu.

Florbalové hokejky sú predávané s nasadenou čepeľou a týmto spôsobom sú tiež testované. Každá značka testuje svoje tyče so svojimi čepeľami, za tento test platí IFF poplatok, aby sa zabezpečila kvalita testovania a v konečnom dôsledku kvalita vybavenia.

Je to najmä kvôli bezpečnostnému hľadisku - mohlo by sa napr. stať, že sa tyč tak nešikovne zlomí, že môže dôjsť k zraneniu zlomeným kusom. Práve tomu IFF predchádza.

Je to podobný princíp ako v prípade kupovania automobilov - tie musia spĺňať tiež bezpečnostné parametre.

Niektorí florbalisti sa nás pýtajú, prečo nemôžu kombinovať čepeľ a shaft rôzne značky, keď sú oba dva kusy testované a majú certifikáciu IFF?

eFlorbal pozná odpoveď priamo od IFF:

Nikdy nebolo možné kombinovať čepeľ a tyč rôzne značky. Keď florbal začínal poisťovacia spoločnosť odmietla dokonca vymieňať čepeľ v rámci jedného kusu hokejky. Postupne ale došlo k zmene a výmena čepeľou v rámci jednej značky bola povolená.

Hlavným dôvodom nekombinovania rôznej značky hokejky a čepele sú rôzne spoje medzi tyčami a čepeľami - značky sa líšia od minimálnych až po väcší rozdiely. Tým je daná slobodná kreativita rôznych riešeniach - každá značka si môže určiť svoju stratégiu.

Na obrázku je zobrazená Salming čepeľ namontovaná na Exel shaftu = tj. Príklad porušenie pravidiel.

Výťažok z pravidiel IFF:

407 Hokejka

Hokejka musí byť schválená IFF a príslušne označená. Všetky úpravy hokejky, okrem skrátenia, sú zakázané. Hokejka smie byť omotaná nad značkou držania, ale nesmú byť prekryté žiadne schvaľovacie či iné oficiálne značky.

Akákoľvek kombinácia shaftov a čepelí rôznych značiek nie je legálna. Ďalej potom je zakázané používať shaft označený certifikátom IFF s čepeľou, ktorá certifikát IFF nemá. Rovnako tak je zakázané používať shaft bez označenia IFF s čepeľou, ktorá tento certifikát má.

Vyššie spomínané kombinácie sú zakázané pre všetky oficálne zápasy. Všetky legálne kombinácie shaftov a čepelí môžete nájsť v databáze na hlavnej stránke IFF.

Pokiaľ chcete skrátiť shaft, musí byť skrátený zhora. Je zakázané skracovať shaft zo spodnej časti (časť, na ktorú sa nasadzuje čepeľ).


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .