Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Nová kolekcia Salming 2019/2020

21. 8. 2019

Čepeľ Salming Raptor

Ako prvý novinku od Salming tu máme čepeľ Raptor. Táto čepeľ patrí medzi ľahké a rovnejší čepele. Salming ju odporúča všetkým hráčom, ktorí si potrpia na prudké a pohotové strely a rýchle kľučky. Jej plochejšie bekhendová strana umožňuje dobrú ovládateľnosť lopty aj na bekhendové strane. Čepeľ na prvý pohľad pripomína svojho najmladšieho predchodcu - čepeľ Hawk. Prvý pohľad však mate. Čepeľ Salming Raptor je oproti čepeliam Hawk alebo Quest 2 rovnejší. Všetky pozdĺžne rebrá čepele Raptor sú profilovaná do tvaru T, čo zaisťuje perfektnú torznú tuhosť (tuhosť vo skrúteniu). Na spodnej hrane čepele sú z bekhendovej strany tri plné pole, ktoré tiež podporujú a podčiarkujú tuhosť čepele. Najviac hmotnosti boli dizajnéri schopní ušetriť na tenšom ráme pozdĺž celej čepele a na prepracované pätke, ktorá je z bekhendovej strany dutá.

Čepeľ Salming Quest1

Keď je reč o čepeliach, nesmieme zabudnúť stálicu medzi čepeľami Salming, ktorá prechádza aj do ďalšej sezóny. Touto stálicou je čepeľ Quest 1. Ide o hráčsky najobľúbenejšie čepeľ od značky Salming. Čepeľ Quest 1 je vývojovou fázou radu čepeľou Quest. Najväčší podiel na obľúbenosti tejto čepele nesie jej univerzálnosť. Dobre s ňou môžete strieľať aj nahrávať všetkými spôsobmi. Túto univerzálnosť získala čepeľ aj na základe svojho prehnutie (Ani moc, ani málo, jednoducho tak akurát.), Keď k tomuto faktu pridáme, ľahko predzahnutá špičku čepele, vznikne mám obľúbená a úspešná čepeľ, s ktorou hrá Kim Nilsson - jeden z najlepších a najslávnejších florbalových hráčov. Už niekoľkokrát mu boli ponúkané nové čepele - Hawk, Raptor, ale vždy je Kim Nilsson odmietol a zostal u svojej čepele Q1.

Salming ustupuje od čepeľou Quest2, Quest3 a Quest5

U čepeľou ešte chvíľku zostaneme! Salming sa rozhodol ustúpiť od svojich starších modelov Q2, Q3 a Q5. Prečo? Na ich miesto totiž nastúpi novovzniknutej čepele.

Tak napríklad čepeľ Quest 2 je starší model, ktorý Salming nahrádza čepeľou Hawk. Jedná sa o tvarovo totožné čepele, iba vývojári v Salming implementovali do čepele Hawk drobné vylepšenia, ktoré z tejto čepeľ robia naozajstného pána na ihrisku.

Čepeľ Q3 patrí medzi tie menej podarené čepele od Salming. Strely a prihrávky sú s ňou síce presné, ale pri technike vám čepeľ neodpustí žiadnu chybu. Preto určite nie je vhodná pre začiatočníkov alebo mladších hráčov aj z tohto dôvodu Salming od tejto čepele ustupuje.

Čepeľ Q5 má rozšírený rám čepele a preto pôsobí mohutnejším dojmom. Dobre sa s ňou vedie loptičku ako forehand, tak backhand. Pri strelách už to taká sláva nie je, musíme sa do nej veľa oprieť, aby strela letela dostatočne rýchlo a na strelu ťahom ju musia veľa zahnúť.

Tvrdosť čepelí Salming

Keď sme u čepeľou, poďme sa spolu pozrieť na tvrdosti u Salmingu a urobme si v nich spoločne jasno.

Existujú tri typy čepelí - tvrdá čepeľ, stredne tvrdá čepeľ a mäkká čepeľ. Keďže väčšine hráčov vyhovuje stredne tvrdá čepeľ, touto tvrdosťou je originálne osadená väčšina palíc. Každá čepeľ má na backendové strane túto tvrdosť vyrazenú. Nie je tam vyradenú slovo tvrdá, stredná a mäkká, ale čepeľ má vyrazené koliesko. V tomto koliesku je šípka, ktorá smeruje k písmenám označujúce materiál čepele. Tak a teraz už k rozdeleniu čepeľou u Salmingu:

  • Tvrdá - BioPower ™ Sila prírody! Tento tvrdý materiál je vyrobený z cukrovej trstiny. Pridaná hodnota neslúži len životnému prostrediu, ale čepeľ vyniká aj svojimi hernými vlastnosťami - cit pre balónik a prudká strela. Minimálna biozáklad je 96%!

  • Stredna - Endurance ™ Stredne tvrdá čepeľ. Výnimočná životnosť, nízke trenie a perfektné hracie vlastnosti. Čepele typu Endurance ™ sú originálne používané na väčšine hokejok značky Salming.

  • Stredne mäkká - Touch ™ Mäkká čepeľ. Materiál Touch je zmesou materiálov, ktorá obsahuje 50% materiálu BioPower. Loptička od čepele skoro neodskakuje, navyše vám mäkký materiál neuberie ani pri strele.

  • Mäkká - Touch Plus ™ Najmäkšie materiál čepeľou od značky Salming. Materiál Touch Plus je zmesou vyvinutou pre ešte citlivejšie spracovanie a jemnú techniku. Loptička od čepele toľko neodskakuje, ako je tomu u tvrdých čepeľou. Tento materiál odporúčame na gumové povrchy.

Ak si nie si istí s výberom tvrdosti čepele, podrobný opis nájdeš v popise kategórii čepele Salming, či budeš chcieť aj napriek tomu poradiť, Neváhaj nás kontaktovať na e-mailovej adrese: info@eflorbal.sk , kde tí veľmi radi poradíme.

Brankárske vybavenie E-series

Ako ďalšiu novinku do novej sezóny si pripravil Salming novú sériu brankařského vybavenie E-SERIES ™ powered by Poron ™ - táto nová séria elitného brankářského vybavenie od značky Salming bola vyvíjaná v spolupráci s najlepším brankárom sveta - Eero Kosonen.

Salming vložil do tejto série brankařského vybavenie špeciálnej pamäťovú penu PORON. Táto pena poskytuje vynikajúcu kompresný odolnosť a umožňuje trvanlivý výkon pri tlmenia. Poron neobsahuje zmäkčovadlá a zvyškovej chemikálie a je dobre tvarovateľný materiál, ktorý nekrehne. Pre brankára to teda znamená, že sa vám toto vybavenie prispôsobí, nebude Vám prekážať a zároveň Vás plne ochráni pred loptičkou. Najlepšie na tomto materiáli je to, že pri náraze dôjde k pohlteniu energie a loptička sa od Vás neodrazí tak ďaleko, ako u iných materiálov. Penu PORON nájdete ju u týchto produktov:

Opätovné zavedenie Tour Stickbag

Ďalšou novinkou, čo stojí za zmienku je znovuzavedenie (po ročnej pauze) cenovo dostupného vaku na palice - Tour Stickbag. Štýlový vak na florbalové hole za priaznivú cenu. Vak pojme 3 palice a je vyrobený v niekoľkých farebných kombináciách pre každý z variantov:

Salming Topánky

Salming ako jedna z mála značiek vyrába florbalovú obuv. Salming u svojich topánok predpokladá, že hráč bude topánky pravidelne intenzívne zaťažovať (2x a viac za týždeň). Poskytujú teda viac stabilizačných prvkov, aby sa čo najviac eliminovalo riziko zranenia aj pri extrémnych zmenách pohybu v tej najvyššej rýchlosti. Častokrát na topánkach nájdeme špecificky vystužená namáhané miesta, a naopak sofistikovanejšie polstrovanie pre maximálny komfort. Salming má pre tohtoročnú sezónu rozšírila repertoár o nové modely Eagle a Hawk Court Salming teraz má 6 typov sálových topánok:

  • Kobra Salming Kobra je úplne výnimočnou kombináciou nízkej hmotnosti, mäkké podrážky a stability. Zaoblená vnútorná hrana podrážky umožňuje vyššiu naklonenie chodidla dovnútra a znižuje tlak na palcovou hranu. Umožňuje tým odraz nohy z extrémnejších polôh a zároveň jednoduchší pohyb nohy do pozície, ktorá je obvyklá pri nízkych postojoch pri hraní florbalu.

  • Hawk Salming Hawk Court sú sálovky ponúkajúce nízky drop, nevídanú stabilitu a neomylnú priľnavosť. "Kostra" topánky je umiestnená vo vnútri topánky a je napojená na systém šnurovanie, vašej nohu krásne obopne a poskytne skvelú podporu. Nová medzipodrážka s pridanou ofsetovou odpruženou pätou (Soft FOAM) zabezpečuje návrat energie a pohodlie v každom kroku.

  • Viper Generácia sáloviek Salming Viper s nízkym profilom sú charakterizované excelentné stabilitou. To najlepšie z odborných poznatkov o halových topánkach je napchané práve do tohto modelu. Podrážka je ľahká a flexibilne reaguje na rôzne typy povrchu už pri prvom dopade. Vystužená oblasť špecialne navrhnutá pre sklz topánky pri zaklakávání do blokov pri florbale.

  • Eagle Prvý výkonná topánka vyrobená špeciálne pre florbal. Vyznačuje sa zosilnenou hornou časťou KPU pre dlhú životnosť a stabilitu. Medzipodrážka EVA obsahuje patentovanú vložku D30 - vysoko výkonný materiál pre redukciu otrasov. Obuv je vyrobená s filozofiou Salmings TGS62 / 75 a je vybavená oblúkovou jednotkou pre lepšiu charakteristiku krútiaceho momentu. Podošva má vzor fishbone, ktorý poskytuje vynikajúcu priľnavosť.

  • Falco Model sáloviek Salming Falco vychádza zo sáloviek Viper. Trojvrstvový zvršok s integrovaným exoskeleton udrží vašu nohu tam, kde má byť. Špeciálna konštrukcia zvršku topánky - vonkajšia kostra stabilizuje chodilo pri pohyboch do strán a znižuje tak tlak na kĺby. Salming Falco udržuje nohu stabilnú predovšetkým v mäkkých častiach chodidla, kde je pri prudkých zmenách smeru vyvíjaný na túto časť nohy veľký tlak - vysoká pravdepodobnosť zranenia.

  • Slide Veľmi ľahká topánka s vynikajúcimi sklzovými vlastnosťami a maximálnou flexibilitou. V porovnaní s minulým modelom je vidieť predovšetkým nová konštrukcia jazyka, avšak pri podrobnejšom preskúmaní si môžeme všimnúť ďalších potrebných detailov vylepšujúci vlastnosti topánky. Časť topánky v oblasti špičky, ktorú brankár pre presúvanie používa najviac, je polstrovaná a potiahnutá vysoko odolným polyesterovým nylonom, ktorý zaisťuje vynikajúce sklzové vlastnosti bez ohľadu na kvalitu povrchu podlahy. Podrážka je rozdelená na dve polovice pre lepšiu ohybnosť topánky pri kľačanie. Päta je v zadnej časti vystužená, kvôli dopadom nohy na povrch a odrazom. Pohodlie brankára tiež zaisťuje asymetrické šnurovanie, ktoré je kryté exo konštrukciou jazyka. Vďaka tomu sa šnúrky všímali a celá oblasť priehlavku je pri hre lepšie chránená.

Za zmienku stojí Aj detské sálové topánky s nízkym profilom charakterizované excelentné stabilitou. To najlepšie z odborných poznatkov vývojárov Salming o halových topánkach je napchané práve do týchto modelov:

Limitovaná edícia pre rok 2019/2020

Ako každý rok, tak aj pre tohtoročnú sezónu si Salming pripravil limitovanú edíciu palíc. Tento rok tu máme 2 palice, u ktorých si môžete vybrať rovno z dvoch čepeľou. Palicu si môžete zaobstarať s čepeľou Hawk - novinkou pre sezónu 2017/18, ktorá patrí medzi předzahnuté čepele s tenším rámom a alebo s čepeľou Quest - univerzálne čepeľou, ktorá je perfektný ako na techniku, tak na strelu.

Ďalšie pozitívne stánka týchto palíc je predovšetkým ich cena!

Vitajte v novej sezóne!


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .