Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Florbalová poradňa eFlorbal laboratórium Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Nová kolekcia Unihoc 2022/2023

20. 7. 2022, Thomas

Prichádza nová sezóna a Unihoc pre Teba pripravil množstvo zaujímavých noviniek! V tohtoročnej kolekcii Unihoc pripomína svoje výročie 50 rokov. Tomuto svojmu výročiu venuje palice Unihoc signature series. Okrem tejto série prináša Unihoc ECO palicu - my climate, florbalky s tenčím úchopom, už klasickú sériu Carbskin, novo tiež predstavuje čepeľ Unilite a odľahčené florbalky Evolab. Poďme sa teraz na tieto novinky spolu pozrieť.

Unihoc signature series

Táto séria palíc je vytvorená na oslavu 50. výročia Unihoc. Nájdete v nej momentálne 4 historicky najobľúbenejšie florbalky, ktoré sú osadené taktiež obľúbenými čepeľami Player a Player+. Pre tých, ktorí chcú zahnutú palicu, je tu UNIHOC PLAYER CURVE 3.0º 26 GREEN/WHITE. Pokiaľ máš rád odľahčenú palicu, bude ti vyhovovať neónovo žltá palica UNIHOC PLAYER+ FEATHER LIGHT 26 YELLOW. Prípadne ak máš rád technológie, bude ti vyhovovať palicu UNIHOC PLAYER+ BAMBOO 29 BLACK/RED.

The Eco stick Myclimate

Táto florbalka bola predstavená už na konci sezóny 21/22, takže si ju už mohol u nás na shope vidieť pred nejakým časom. Ide o 1. florbalovú palicu vyrobenú tak, aby sa znížila uhlíková stopa pri jej výrobe. Všetko, čo sa vyrába, má vplyv na životné prostredie a zanecháva uhlíkovú stopu. Aby táto stopa bola čo najmenšia, Unihoc vyvinul ECO florbalku, na výrobu ktorej použili komponenty, ktoré majú čo najmenší negatívny vplyv na životné prostredie. Navyše 20 % z každej vyrobenej florbalky bude venovaný spoločnosti myclimate, ktorá ho použije na svoje projekty kompenzácia uhlíkových emisií po celom svete.

UNIHOC ICONIC ECO COMPOSITE 28 WHITE má vyrobený špunt bez zakončovacieho loga. Grip je bez potlače aj bez reliéfneho efektu, rovnako ako shaft palice. Dokonca florbalová čepeľ Iconic je v tomto prípade vyrobená zo 100% recyklovaného PR plastu, vďaka čomu je čepeľ napríklad aj bez tlačeného loga. Ak už máš florbalku a chceš iba ECO čepeľ, pozri sa na streleckú čepeľ ICONIC ECO alebo univerzálnu čepeľ EPIC ECO.

UNIHOC UNILITE

Keď už sme načali čepele, musíme spomenúť aj najnovšiu čepeľ UNIHOC UNILITE. Florbalová čepeľ Unihoc UNILITE je presne to, čomu sa hovorí, ľahká čepeľ, ktorá vo variante Titan-PP váži iba 64 gramov. Dôraz je pri tejto čepeli kladený predovšetkým na jej váhu. Celková konštrukcia čepele je prispôsobená čo najnižšej váhe. UNILITE má tenčí obvodový rám, tenčí a kratší krčok a predovšetkým sa čepeľ upevňuje iba pomocou jednej skrutky.

Unihoc UNILITE má konkávnosť 8 mm a celá je výrazne predzahnutá. Toto predzahnutie začína tesne pred prostredným rebrom a pokračuje smerom k špičke čepele. Predzahnutie čepele spôsobuje, že zadná strana je výrazne ohnutá, čo samozrejme ovplyvňuje hru backhandom. Čepeľ neposkytuje dostatočnú plochu pre backhand, nie je pre neho teda 100% vhodná. UNILITE toto kompenzuje svojou forhandovou hrou, predovšetkým streľbou ťahom!

Čepeľ je skonštruovaná tak, že loptička z nej letí úplne presne a hlavne veľmi rýchlo. Pätka a backhandová strana je spevnená a tým drží čepeľ tvar a zároveň presnú dráhu loptičky pri strele. Dutina u čepele UNILITE začína hneď pri pätke a tiahne sa až k špičke, čo zlepšuje ovládateľnosť loptičky - loptička drží na čepeli ako prilepenú. Čepeľ by sme odporučili hráčom, ktorí sa radi hrajú s loptičkou a predovšetkým strelcom ťahom.

UNIHOC EVOLAB

I tyto florbalky byly představeny již na konci sezóny 21/22, takže jsi je už mohl u nás na shopu vidět před nějakým časem. Jaké vlastně UNIHOC EVOLAB hole jsou? Unihoc u těchto holí uvádí, že po 50 letech vývoje vyrobili nejlehčí florbalku na světě. Váha této florbalky je 165 gramů (v délce 96cm(=106cm)). Této nízké váhy Unihoc dosáhl tak, že odlehčil čepel, omotávku, špunt a hlavně shaft. Špunt odlehčili tím, že použili méně materiálu. Špunt je tak nepatrný, že Ti může připadat, jako by na holi žádný nebyl. Toto některým hráčům vyhovuje, ale jsou i hráči, kteří potřebují větší špunt, protože jim pomáhá lépe ovládat jejich hůl. Jeho váha je pouhých 3,4 gramů.

Dále u těchto holí najdeš odlehčenou čepel UNILITE. Jedná se momentálně (rok 2022) o nejlehčí čepel od Unihoc. Její váha je 64,5 gramů. Poslední část je shaft. Shaft je vyrobený ze 100% karbonu. Aby byla váha co nejnižší, shaft není lakovaný a je na něm použito minimálně grafiky. Designově není hůl nic zajímavého. Jedná se prostě o černo-šedou hůl se světlým nápisem: "EVOLAB - TOP LEVEL FLOORBALL DEVELOPMENT". Kromě absence laku a barev nutných pro design Unihoc ubral i poslední vrstvy karbonu. Hůl se tedy stala lehčí (zároveň i křehčí). Tento shaft má nyní průměr 23,8mm.

SUPERSKIN SLIM

Unihoc rozširuje svoj rad SUPERSKIN o ďalšiu podkategóriu - SLIM. Tieto palice majú rovnaké vlastnosti, ako všetky ostatné shafty SUPERSKIN, až na jednu výnimku - shaft má o niekoľko mm tenčí profil rukoväte, než bežný Unihoc shaft. Pravdepodobne sa jedná o nový štýl profilu držania, ktorú Unihoc testuje. Pokiaľ bude mať tento grip úspech, najskôr tu s nami už zostane. Prípadne prejdú všetky Unihoc palice na tento profil držania. Momentálne kategórie SLIM obsahuje iba 2 palice:

Obe dve palice sú takmer totožné, jediný rozdiel je v ich tvrdosti a dĺžke. 29-tka sa vyrába vo veľkostiach 92cm/96cm/100cm a 26-tka sa vyrába vo veľkostiach 96cm/100cm/104cm. Je iba na tebe, ktorú z nich vyskúšaš. Prípadne pokiaľ chceš tenčí úchop na svojej florbalke, tak sa môžeš pozrieť na hole OxDog. Tie majú tiež tenčí profil rukoväte.

ŠPORTOVÉ OBUV UNIHOC

Florbalová obuv je základným kameňom vybavenia každého športovca. Nezáleží na tom, či si vrcholový športovec, alebo človek, ktorý si ide zahrať párkrát do mesiaca, florbalové topánky jednoducho potrebuješ. V minulosti mal Unihoc množstvo svojich topánok nedostupných, avšak teraz sú opäť k dispozícii. Ponúkame široký výber ich športových topánok všetkých cenových relácií. Pokiaľ si nevyberieš topánky u Unihoc, pozri sa na našej kolekcii topánok ASICS, tam si určite vyberieš!

Dnes sme si ukázali novú kolekciu od Unihoc. Ak ťa niečo zaujalo, ale nie si si istý, neváhaj nás kontaktovať na emailovej adrese: info@eflorbal.sk , kde Ti veľmi radi poradíme a spolu sa pripravíme na novú sezónu! ;-)

Vitajte v sezóne 22/23!


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .